Zapečena mljevena junetina s krumpirom i kukuruzom
sastojci
- 15 grama maslaca
- 1 glavica luka
- 2 češanja češnjaka
- 450 g mljevene junetine
- 150 g krumpira
- 100 g kukuruza
- 2 žlice nasitno nasjeckanog svježeg peršina
- 1 žličica soli
- 0.5 žličice papra
Način pripreme
01
Krumpir ogulite i narežite na kockice pa ga skuhajte posebno.
02
U velikoj tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri.
03
Dodajte luk koji ste nasjeckali na sitne kockice. Kad luk omekša, dodajte nasitno nasjeckani češnjak te pola količine soli i papra. Pržite stalno miješajući, a nakon 1 minute dodajte i mljeveno meso.
04
Kad mljeveno meso dobije boju, dodajte mu ocijeđeni kuhani krumpir i kukuruz.
05
Ako je tava previše suha, dodajte još maslaca i sve dobro zapecite da dobije boju.
06
Na samom kraju umiješajte ostatak soli i papra te nasitno nasjeckani peršin.