Zapečena mljevena junetina s krumpirom i kukuruzom

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 15 grama maslaca
  • 1 glavica luka
  • 2 češanja češnjaka
  • 450 g mljevene junetine
  • 150 g krumpira
  • 100 g kukuruza
  • 2 žlice nasitno nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice papra

Način pripreme

01

Krumpir ogulite i narežite na kockice pa ga skuhajte posebno.

02

U velikoj tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri.

03

Dodajte luk koji ste nasjeckali na sitne kockice. Kad luk omekša, dodajte nasitno nasjeckani češnjak te pola količine soli i papra. Pržite stalno miješajući, a nakon 1 minute dodajte i mljeveno meso.

04

Kad mljeveno meso dobije boju, dodajte mu ocijeđeni kuhani krumpir i kukuruz.

05

Ako je tava previše suha, dodajte još maslaca i sve dobro zapecite da dobije boju.

06

Na samom kraju umiješajte ostatak soli i papra te nasitno nasjeckani peršin.

podijeli