Vijenac od mljevenoga mesa s prepeličjim jajima, pečen u tijestu

sastojci

Sastojci za tijesto:

  • 350 g oštroga brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 50 ml vode
  • sol

Sastojci za nadjev:

  • 600 g mljevenoga mesa
  • 100 g kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g crvenoga luka
  • 1-2 jaja
  • 30 g maslaca
  • 30-50 g krušnih mrvica
  • sol
  • papar
  • 10 jaja od prepelice
  • 1 žumanjak

Način pripreme

01

Najprije od brašna, maslaca, jaja, malo soli i vode zamijesite tijesto pa ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjak da odstoji dok pripremate nadjev.

02

Skuhajte prepeličja jaja i stavite ih u hladnu vodu da ih lakše ogulite.

03

Kruh narežite na kockice i prelijte ih toplim mlijekom. Luk sitno nasjeckajte i pržite ga kratko na maslacu, samo da omekša, pa ga malo posolite.

04

Mesu dodajte ocijeđeni kruh, jaja, ohlađeni luk, sol i papar pa dobro izmiješajte. Dodajte krušnih mrvica koliko bude potrebno. Ogulite jaja.

05

Razvaljajte tijesto između dvije folije da dobijete oblik pravokutnika veličine oko 12 x 40 cm pa ga prebacite u okrugli kalup, ali ostavite da tijesto visi preko vanjskog ruba kalupa. Meso oblikujte u valjak i položite ga na tijesto. Utisnite kuhana jaja u meso, preklopite rubove tijesta koji vise preko ruba kalupa pa nožem razrežite otvore otprilike iznad jaja. Od viška tijesta izrežite cvjetiće. Razmutite žumanjak s malo vode, premažite tijesto, zalijepite cvjetiće pa i njih premažite žumanjkom. Pecite oko 50 minuta u pećnici na 180 °C.

Jaja prepelice kuhajte 90 sekundi od trenutka kada voda zakipi, a potom ljusku razbijte nožem i sa skuhanih jaja ogulite koru u vodi.

Otvori izrezani na tijestu omogućuju da para koja nastaje prilikom pečenja izlazi van pa tijesto neće pucati.

podijeli

Proizvodi iz recepta