VEGETARIJANSKA TJESTENINA
sastojci
- 200 g tjestenine, fusilli
- 2 manje tikvice, zelena i žuta
- 10-ak cherry rajčica
- 2 sira burrate (2 x 120 g)
- 50 g pesta Genovese
- 7-8 vrhova grančica svježeg bosiljka
- 40 g ribanog parmezana (ili bilo kojeg tvrdog sira)
- 5 žlica maslinova ulja
- sol i papar po ukusu
Način pripreme
U loncu sa slanom vodom skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Potom tjesteninu ocijedite pa je vratite u lonac u kojem se kuhala, dodajte 2 žlice maslinova ulja, da se tjestenina ne bi zalijepila za lonac, i promiješajte.
Tikvice narežite tako da ih prvo popola prerežete po širini pa svaku polovicu popola prerežete po dužini, a potom svaku od tih četvrtina narežite na trakice debljine pola centimetra. Rasporedite ih na tanjur i posolite s obje strane da puste vodu. Obrišite trakice tikvice papirnatim ručnikom i na zagrijanoj grill tavi u koju ste stavili žlicu maslinova ulja pržite ih po 1 minutu sa svake strane. Nakon prženja začinite trakice solju i paprom.
Rajčice narežite na četvrtine i posolite ih.
Tjesteninu podijelite u dva tanjura jer jelo treba dovršiti na samom tanjuru. Po tjestenini, u jednakim omjerima na oba tanjura, rasporedite tikvice, rajčice, pesto genovese, burratu koju ste pokapali preostalim maslinovim uljem, parmezan te svježi bosiljak.