Tuna steak s balsamico umakom
sastojci
- 4 odreska tune (cca. 1.5 cm debljine)
- mljeveni šareni papar
- sol
- 1 šalica povrtnog temeljca
- 4 čajne žličice smeđeg šećera
- 0.5 čajne žličice škrobnog brašna
- 1 jušna žlica balsamico umaka
- 1 jušna žlica soja umaka
Način pripreme
01
Umak pripremite tako da pomiješate temeljac, šećer, brašno, soja i balsamico umak.
02
Lagano zagrijavajte uz miješanje dok ne zavrije te kuhajte 2-3 minute dok se ne zgusne.
03
Zatim posolite i popaprite odreske tune.
04
Ispecite ih na ugrijanoj grill tavi 3-4 minute sa svake strane.
05
Pečene odreske prelijte gotovim balsamico umakom.
06
Servirajte uz željeni prilog i/ ili salatu.