Tuna Poke bowl
sastojci
- 300 g basmati riže
- 600 g fileta svježe tune
- 200 g rotkvica
- 1 avokado
- 200 g crvenog kupusa
- 200 g tikvica
- 100 g rikole
- 10 g crnog sezama
- 100 ml soja umaka
- 1 limeta
Način pripreme
01
Tunu narežite na kockice 2 x 2 cm i marinirajte u soja umaku kojem ste dodali sok limete.
02
Zagrijte rižu na suho, zalijte kipućom vodom (2 : 1 omjer vode i riže), poklopite i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Ugasite vatru i ostavite rižu poklopljenu da bubri još 12 - 15 minuta. U međuvremenu narežite rotkvice i avokado na ploške, crveni kupus i rikolu na rezance, a tikvicu guljačem za povrće na trakice.
03
Rasporedite rižu u zdjelice, na rižu dodajte kockice marinirane tune, ploške avokada i rotkvice, hrpicu kupusa i rikole, smotuljak tikvice, pospite sezamom i poslužite.