sastojci

  • 300 g basmati riže
  • 600 g fileta svježe tune
  • 200 g rotkvica
  • 1 avokado
  • 200 g crvenog kupusa
  • 200 g tikvica
  • 100 g rikole
  • 10 g crnog sezama
  • 100 ml soja umaka
  • 1 limeta

Način pripreme

01

Tunu narežite na kockice 2 x 2 cm i marinirajte u soja umaku kojem ste dodali sok limete.

02

Zagrijte rižu na suho, zalijte kipućom vodom (2 : 1 omjer vode i riže), poklopite i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Ugasite vatru i ostavite rižu poklopljenu da bubri još 12 - 15 minuta. U međuvremenu narežite rotkvice i avokado na ploške, crveni kupus i rikolu na rezance, a tikvicu guljačem za povrće na trakice.

03

Rasporedite rižu u zdjelice, na rižu dodajte kockice marinirane tune, ploške avokada i rotkvice, hrpicu kupusa i rikole, smotuljak tikvice, pospite sezamom i poslužite.

podijeli