Trgana junetina za tortilje
sastojci
- 1.5 kg junetine u komadu
- 1.5 dl paste od rajčice
- 1 dl aceta balsamica
- 1 žlica soli
- 0.5 žličice crnog papra
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica luka u prahu
- 1 žličica mljevene dimljene crvene paprike
- 2 žlice meda
- 1 žličica limunova soka
- 1 paket gotovih tortilja
Način pripreme
01
Stavite meso u posudu za pečenje s poklopcem.
02
U zdjeli pomiješajte sastojke za umak, pastu od rajčice, aceto balsamico, sol, papar, češnjak i luk u prahu, med i dimljenu crvenu papriku. Promiješajte!
03
Dobivenim umakom prelijte meso. Rukama provjerite je li meso dobro premazano.
04
Poklopite posudu za pečenje i pecite meso 5 sati u pećnici na 140 °C dok se ne počne raspadati.
05
Pažljivo maknite poklopac i uz pomoć dviju vilica natrgajte meso te ga pomiješajte sa sokom od pečenja.
06
Usitnjenim mesom punite tortilje pa nakapajte nekoliko kapi limunova soka.