Trgana junetina za tortilje

Ukupno trajanje
320
Min
min

sastojci

  • 1.5 kg junetine u komadu
  • 1.5 dl paste od rajčice
  • 1 dl aceta balsamica
  • 1 žlica soli
  • 0.5 žličice crnog papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica mljevene dimljene crvene paprike
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica limunova soka
  • 1 paket gotovih tortilja

Način pripreme

01

Stavite meso u posudu za pečenje s poklopcem.

02

U zdjeli pomiješajte sastojke za umak, pastu od rajčice, aceto balsamico, sol, papar, češnjak i luk u prahu, med i dimljenu crvenu papriku. Promiješajte!

03

Dobivenim umakom prelijte meso. Rukama provjerite je li meso dobro premazano.

04

Poklopite posudu za pečenje i pecite meso 5 sati u pećnici na 140 °C dok se ne počne raspadati.

05

Pažljivo maknite poklopac i uz pomoć dviju vilica natrgajte meso te ga pomiješajte sa sokom od pečenja.

06

Usitnjenim mesom punite tortilje pa nakapajte nekoliko kapi limunova soka.

podijeli