Tortilje s brancinom, avokadom, lukom i rajčicom
sastojci
- 4 tortilje
- 600 g fileta brancina
- 300 g rajčica
- 200 g crvenog luka
- 200 g avokada
- 150 g zelene salate
- 2 limete
- sol
- 50 ml maslinova ulja
Umak:
- 70 g majoneze
- 60 g kečapa
- 20-30 ml tekile
- okret mljevenog čilija
Način pripreme
01
Filete ribe posolite i ispecite u tavi na maslinovu ulju. Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na ploške. Luk narežite na rezance, rajčice na kockice, salatu na trakice.
02
Iscijedite jednu limetu, drugu narežite na ploške. Razmutite majonezu i kečap, dodajte tekilu, začinite okretom mljevenog čilija.
03
Zagrijte tortilje, stavite u svaku malo salate, avokado, luk, kockice rajčice i komadiće ribe, pokapajte sokom limete, dodajte umak od majoneze, poslužite uz ploške limete.
Tortilje možete presavijene zapeći u tavi pa ih pretovriti u tacose.