sastojci

  • 0.3 kg mljevena teletina (lopatica)
  • 0.15 kg crveni luk
  • 0.1 l suncokretovo ulje
  • 5 g Svježa Chilli papričica
  • 0.1 kg svježa crvena paprika
  • 0.2 kg crveni grah u limenci
  • 0.1 kg kukuruz šećerac
  • 0.4 kg pelati rajčice
  • 0.08 kg sol
  • 3 g pecilni prašak
  • 0.5 kg svinjska mast
  • 5 g svježi bosiljak
  • 5 g češnjak

Način pripreme

01

Luk sitno nasjeckati i pržiti u tavi na ulju i malo posoliti. Kada luk omekša dodati mljevenu teletinu i dinstati. U međuvremenu nasjeckati crvenu i zelenu papriku, chili papričicu te sve zajedno dodati u tavu na dinstanje.

02

Nakon kratkog vremena u isto dodati kukuruz šećerac i crveni grah, po potrebi popapriti i posoliti. Navedeni nadjev staviti na tortilju, posipati sirom, te zarolati i staviti u posudu za pečenje prethodno premazanu maslacem.

03

Posložene tortilje zaliti šalšom od rajčice i posipati naribanim sirom te peči u pećnici 15 minuta, nakon toga servirati na tanjur i poslužiti. Za tortilje sve sastojke umijesiti u zdjeli s toplom vodom te dobiti glatko tijesto.

04

Odmoriti tijesto 10 min te ga podijeliti na 6 ujednačenih loptica. Razvaljati na 2 mm debljine i peći u suhoj  tavi.

podijeli