Italian pasta penne with chicken, broccoli and cream cheese, homemade healthy food, copy space
Copyright (c) 2016 Oksana Mizina/Shutterstock. No use without permission.

Tjestenina s piletinom, brokulom i krem-sirom

Ukupno trajanje
35
Min
min

sastojci

  • 300 g tjestenine
  • 250 g pilećih prsa
  • 300 g brokule
  • 250 g krem sira
  • 30 ml maslinova ulja
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 30 g parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog peršinova lišća

Način pripreme

01

Tjesteninu skuhajte prema uputi na ambalaži, zatim je ocijedite, a pritom sačuvajte 2 dl vode u kojoj se kuhala.

02

U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu narezanu na kockice i pržite je 7-8 minuta, dok ne dobije boju sa svih strana. Posolite je i popaprite, dodajte brokulu narezanu na manje cvjetiće i pirjajte 5 minuta.

03

Potom dodajte krem-sir i pola količine vode u kojoj se kuhala tjestenina, a koju ste sačuvali. Miješajte nekoliko minuta, dok se sir ne otopi i postane kremast, pa dodajte i ocijeđenu tjesteninu. Promiješajte, dodajte preostalu vodu od kuhanja tjestenine, pospite naribanim parmezanom i peršinovim lišćem, promiješajte i poslužite.

podijeli