Tjestenina s piletinom, brokulom i krem-sirom
sastojci
- 300 g tjestenine
- 250 g pilećih prsa
- 300 g brokule
- 250 g krem sira
- 30 ml maslinova ulja
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 30 g parmezana
- 2 žlice nasjeckanog peršinova lišća
Način pripreme
01
Tjesteninu skuhajte prema uputi na ambalaži, zatim je ocijedite, a pritom sačuvajte 2 dl vode u kojoj se kuhala.
02
U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu narezanu na kockice i pržite je 7-8 minuta, dok ne dobije boju sa svih strana. Posolite je i popaprite, dodajte brokulu narezanu na manje cvjetiće i pirjajte 5 minuta.
03
Potom dodajte krem-sir i pola količine vode u kojoj se kuhala tjestenina, a koju ste sačuvali. Miješajte nekoliko minuta, dok se sir ne otopi i postane kremast, pa dodajte i ocijeđenu tjesteninu. Promiješajte, dodajte preostalu vodu od kuhanja tjestenine, pospite naribanim parmezanom i peršinovim lišćem, promiješajte i poslužite.