Tjestenina s bundevom i rikulom

sastojci

  • 400 g S-BUDGET fusili tjestenine
  • 500 g butternut bundeve
  • 1 glavica luka
  • 2 češnjaka
  • sol, papar, kurkuma
  • 150 ml vode ili povrtnog temeljca
  • 150 ml S-BUDGET kiselog vrhnja
  • 100 g rikule

Način pripreme

01

Na malo masnoće popržite sitno nasjeckani luk, dodajte očišćenu bundevu narezanu na sitne kockice i pržite 5 minuta.

02

Dodajte češnjak, sol, papar i kurkumu pa pirjajte, uz dodavanje temeljca ili vode, dok bundeva ne omekša, a tada sve izmiksajte štapnim mikserom.

03

Dodajte kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte.

04

U međuvremenu tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi pazeći da ostane al dente.

05

Pomiješajte tjesteninu s umakom pa na kraju umiješajte i rikolu. Poslužite odmah.

podijeli