Tjestenina s bundevom i rikulom
sastojci
- 400 g S-BUDGET fusili tjestenine
- 500 g butternut bundeve
- 1 glavica luka
- 2 češnjaka
- sol, papar, kurkuma
- 150 ml vode ili povrtnog temeljca
- 150 ml S-BUDGET kiselog vrhnja
- 100 g rikule
Način pripreme
01
Na malo masnoće popržite sitno nasjeckani luk, dodajte očišćenu bundevu narezanu na sitne kockice i pržite 5 minuta.
02
Dodajte češnjak, sol, papar i kurkumu pa pirjajte, uz dodavanje temeljca ili vode, dok bundeva ne omekša, a tada sve izmiksajte štapnim mikserom.
03
Dodajte kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte.
04
U međuvremenu tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi pazeći da ostane al dente.
05
Pomiješajte tjesteninu s umakom pa na kraju umiješajte i rikolu. Poslužite odmah.