Jamaican Style Rasta Pasta Penne with Grilled Chicken and Bell Peppers closeup on the bowl on the wooden board. Horizontal top view from above
Copyright (c) 2024 AS Foodstudio/Shutterstock. No use without permission.

TJESTENINA NA JAMAJČANSKI NAČIN

sastojci

  • 300 g tjestenine penne
  • 200 g pilećih prsa, narezanih na tanke trake
  • 1 žuta paprika babura, narezana na trakice
  • 1 crvena paprika babura, narezana na trakice
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana, naribanog
  • sol po ukusu
  • papar po ukusu
  • svježe mljeveni crni papar, po ukusu
  • 1 mladi luk, nasjeckan

Način pripreme

01

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju pa je ocijedite i ostavite sa strane.

02

Dok se tjestenina kuha, zagrijte grill tavu ili roštilj. Piletinu narežite na trakice pa ih premažite 1 žlicom maslinova ulja te začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Pržite trakice 5-6 minuta u tavi na visokoj temperaturi uz konstantno okretanje.

03

Isprženu piletinu stavite sa strane, a u istoj tavi zagrijte preostalo maslinovo ulje. Dodajte nasitno nasjeckani češnjak i pržite ga nekoliko sekundi, dok ne zamiriše.

04

U tavu dodajte paprike babure narezane na trakice i pecite ih 5-7 minuta, dok ne omekšaju.

05

Kad paprike budu pri kraju pečenja, vratite isprženu piletinu u tavu s paprikama i sve prelijte vrhnjem za kuhanje. Lagano promiješajte kako bi svi sastojci sjedinili i ostavite da krčka nekoliko minuta kako bi se umak zgusnuo. Dodatno začinite po svom ukusu.

06

Ulijte umak u lonac s tjesteninom, dodajte parmezan i sve dobro promiješajte.

07

Poslužite tjesteninu s piletinom i paprikama u zdjelama. Pospite svaku porciju svježe mljevenim crnim paprom i nasjeckanim mladim lukom.

podijeli