TJESTENINA NA JAMAJČANSKI NAČIN
sastojci
- 300 g tjestenine penne
- 200 g pilećih prsa, narezanih na tanke trake
- 1 žuta paprika babura, narezana na trakice
- 1 crvena paprika babura, narezana na trakice
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
- 1 žlica mljevene paprike
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g parmezana, naribanog
- sol po ukusu
- papar po ukusu
- svježe mljeveni crni papar, po ukusu
- 1 mladi luk, nasjeckan
Način pripreme
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju pa je ocijedite i ostavite sa strane.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte grill tavu ili roštilj. Piletinu narežite na trakice pa ih premažite 1 žlicom maslinova ulja te začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Pržite trakice 5-6 minuta u tavi na visokoj temperaturi uz konstantno okretanje.
Isprženu piletinu stavite sa strane, a u istoj tavi zagrijte preostalo maslinovo ulje. Dodajte nasitno nasjeckani češnjak i pržite ga nekoliko sekundi, dok ne zamiriše.
U tavu dodajte paprike babure narezane na trakice i pecite ih 5-7 minuta, dok ne omekšaju.
Kad paprike budu pri kraju pečenja, vratite isprženu piletinu u tavu s paprikama i sve prelijte vrhnjem za kuhanje. Lagano promiješajte kako bi svi sastojci sjedinili i ostavite da krčka nekoliko minuta kako bi se umak zgusnuo. Dodatno začinite po svom ukusu.
Ulijte umak u lonac s tjesteninom, dodajte parmezan i sve dobro promiješajte.
Poslužite tjesteninu s piletinom i paprikama u zdjelama. Pospite svaku porciju svježe mljevenim crnim paprom i nasjeckanim mladim lukom.