Tikvice punjene puretinom

sastojci

  • 2 veće tikvice
  • 350 g mljevene puretine
  • 1 luk
  • 2 mlada luka
  • 1 svježa paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 0.5 žličice mješavine mediteranskih trava začina
  • šaka svježeg lista korijandra
  • 100 g ribanog sira (gaude ili ementalera)
  • 100 ml bijelog vina
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Nasjeckani luk popržite na malo masnoće dok ne postane staklast. Dodajte mljevenu puretinu i uz miješanje pržite desetak minuta, zatim dodajte narezani mladi luk, nasjeckani češnjak i papriku narezanu na kockice. Posolite, popaprite i dodajte mješavinu začinskih trava. Nakon 5 minuta dodajte 50 ml bijelog vina i kuhajte još 5 minuta.

02

Maknite s vatre i umiješajte nasjeckane listove korijandra. Tikvice operite, prerežite popola i izdubite. Stavite ih u vatrostalnu zdjelu koju ste namazali s malo maslaca, posolite ih i popaprite, napunite pripremljenim nadjevom od puretine i pospite naribanim sirom.

03

U posudu ulijte preostalo bijelo vino i žlicu-dvije maslinova ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200 °C oko 25 minuta.

U nadjev možete dodati i malo gljiva ili kuhanog kukuruza.

podijeli

Proizvodi iz recepta