Tikvice punjene puretinom
sastojci
- 2 veće tikvice
- 350 g mljevene puretine
- 1 luk
- 2 mlada luka
- 1 svježa paprika
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
- 0.5 žličice mješavine mediteranskih trava začina
- šaka svježeg lista korijandra
- 100 g ribanog sira (gaude ili ementalera)
- 100 ml bijelog vina
- maslinovo ulje
Način pripreme
Nasjeckani luk popržite na malo masnoće dok ne postane staklast. Dodajte mljevenu puretinu i uz miješanje pržite desetak minuta, zatim dodajte narezani mladi luk, nasjeckani češnjak i papriku narezanu na kockice. Posolite, popaprite i dodajte mješavinu začinskih trava. Nakon 5 minuta dodajte 50 ml bijelog vina i kuhajte još 5 minuta.
Maknite s vatre i umiješajte nasjeckane listove korijandra. Tikvice operite, prerežite popola i izdubite. Stavite ih u vatrostalnu zdjelu koju ste namazali s malo maslaca, posolite ih i popaprite, napunite pripremljenim nadjevom od puretine i pospite naribanim sirom.
U posudu ulijte preostalo bijelo vino i žlicu-dvije maslinova ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200 °C oko 25 minuta.
U nadjev možete dodati i malo gljiva ili kuhanog kukuruza.