Teriyaki pileća prsa s rižom

sastojci

  • 800 g filea pilećih prsa
  • 400 g basmati riže
  • 100 g kineskog kupusa
  • 0.5 vezice vlasca
  • 20 ml sezamovog ulja
  • 10 sezama

Teriyaki marinada:

  • 80 ml soja umaka
  • 20 ml sezamovog ulja
  • 10 g svježeg đumbira
  • 1 češanj češnjaka

Način pripreme

01

Napravite marinadu za meso, naribajte đumbir, sitno nasjeckajte češnjak, dodajte soja umak i sezamovo ulje. Stavite meso u marinadu, okrenite i ostavite desetak minuta da se marinira.

02

U međuvremenu pripremite rižu, omjer vode i riže je 2 : 1. Zakipite vodu, rižu stavite u posudu i zagrijte na suho, zalijte kipućom vodom, poklopite i lagano kuhajte 5 minuta. Ugasite vatru i ostavite poklopljeno još 12 minuta da riža bubri.

03

Mariniranu piletinu ispecite u tavi na sezamovom ulju, položite na posteljicu od listova kineskog kupusa i pospite sezamom.

04

Rižu promiješajte drvenom vilicom, dodajte u tanjure i pospite sjeckanim vlascem.

podijeli