Teleći šiš ćevap u slanini s gratiniranim krumpirom i cherry rajčicama
sastojci
- 800 g telećeg mljevenog mesa od vrata
- 150 g slanine rezane na listiće
- 1 kg krumpira
- 1 poriluk
- 300 ml milerama
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g maslaca
- 1 sode bikarbone
- 300 g cherry rajčica
- sol
- papar
Način pripreme
01
Mljevenu teletinu začinite solju i paprom te sodom koju ste razmutili u malo hladne vode. Dobro promiješajte. Oblikujte rolade, probijte sredinu štapićem za ražnjiće te omotajte listićima slanine.
02
Oguljeni krumpir narežite na ploške 1 cm debljine. Kuhajte ga 5 minuta u kipućoj vodi zajedno s porilukom rezanim na ploške. Procijedite i začinite vruće maslacem, solju i paprom, mileramom i vrhnjem za kuhanje.
03
Sve zajedno promiješajte. Pecite u pećnici 30 minuta na 180 °C. Šiševe ispecite na malo ulja u teflonskoj tavi. Servirajte uz krumpir i salatu od cherry rajčica.
U mljevenu teletinu možete dodati razne svježe začine po želji.