Teleći šiš ćevap u slanini s gratiniranim krumpirom i cherry rajčicama

sastojci

  • 800 g telećeg mljevenog mesa od vrata
  • 150 g slanine rezane na listiće
  • 1 kg krumpira
  • 1 poriluk
  • 300 ml milerama
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 g maslaca
  • 1 sode bikarbone
  • 300 g cherry rajčica
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Mljevenu teletinu začinite solju i paprom te sodom koju ste razmutili u malo hladne vode. Dobro promiješajte. Oblikujte rolade, probijte sredinu štapićem za ražnjiće te omotajte listićima slanine.

02

Oguljeni krumpir narežite na ploške 1 cm debljine. Kuhajte ga 5 minuta u kipućoj vodi zajedno s porilukom rezanim na ploške. Procijedite i začinite vruće maslacem, solju i paprom, mileramom i vrhnjem za kuhanje.

03

Sve zajedno promiješajte. Pecite u pećnici 30 minuta na 180 °C. Šiševe ispecite na malo ulja u teflonskoj tavi. Servirajte uz krumpir i salatu od cherry rajčica.

U mljevenu teletinu možete dodati razne svježe začine po želji.

podijeli