Teleći kotleti s mozzarellom i umakom od rajčice

sastojci

  • 4 teleća kotleta
  • 0.5 žličice soli
  • prstohvat papra
  • 60 g krušnih mrvica
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • 400 ml pelata
  • 125 g mozzarelle
  • 1 žlica nasjeckanog peršinovog lista
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica maslaca
  • 1 limun

Način pripreme

01

U krušne mrvice dodajte naribani parmezan i prstohvat papra pa sve promiješajte. Kotlete posolite i svaki uvaljajte u mješavinu s mrvicama. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa pržite kotlete sa svake strane po 2 minute.

02

Po kotletima rasporedite usitnjene pelate, malo posolite i na svaki kotlet stavite narezanu Mozzarellu, pospite peršinovim listom, poklopite i pecite još 5 minuta, odnosno dok se mozzarella ne rastopi. Uz kotlete poslužite ploškice limuna.

Krušnim mrvicama možete dodati i sušene začinske trave (origano, bosiljak, timijan)​

podijeli

Proizvodi iz recepta