Teleći kotleti s mozzarellom i umakom od rajčice
sastojci
- 4 teleća kotleta
- 0.5 žličice soli
- prstohvat papra
- 60 g krušnih mrvica
- 1 žlica naribanog parmezana
- 400 ml pelata
- 125 g mozzarelle
- 1 žlica nasjeckanog peršinovog lista
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica maslaca
- 1 limun
Način pripreme
U krušne mrvice dodajte naribani parmezan i prstohvat papra pa sve promiješajte. Kotlete posolite i svaki uvaljajte u mješavinu s mrvicama. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa pržite kotlete sa svake strane po 2 minute.
Po kotletima rasporedite usitnjene pelate, malo posolite i na svaki kotlet stavite narezanu Mozzarellu, pospite peršinovim listom, poklopite i pecite još 5 minuta, odnosno dok se mozzarella ne rastopi. Uz kotlete poslužite ploškice limuna.
Krušnim mrvicama možete dodati i sušene začinske trave (origano, bosiljak, timijan)