Teleći file u umaku od rajčice
sastojci
- 800 g telećeg filea
- sol
- 40 ml maslinovog ulja
Umak od rajčice
- 200 g crvenog luka
- 3 režnja češnjaka
- 700 g mini rajčica
- 100 ml maslinovog ulja
- sol, šećer
- 275 g crvenog luka
Način pripreme
Rajčice prepolovite, odstranite srčiku i stavite u pećnicu na 180 °C pola sata. U međuvremenu na maslinovom ulju pirjajte sjeckani luk na laganoj vatri pola sata, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte oguljene pečene rajčice, začinite solju i šećerom, kuhajte dalje na laganoj vatri da tekućina reducira.
Posebno narežite luk na listiće, popržite i umiješajte u gotovu šalšu. Teleći file narežite na 8 medaljona, posolite i ispecite na maslinovom ulju. Medaljone poslužite uz umak od rajčice.
Za dodatnu gustoću umaka možete koristiti pelate ili sjeckanu rajčicu iz konzerve.