Teleći file u umaku od rajčice

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 800 g telećeg filea
  • sol
  • 40 ml maslinovog ulja

Umak od rajčice

  • 200 g crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 700 g mini rajčica
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol, šećer
  • 275 g crvenog luka

Način pripreme

01

Rajčice prepolovite, odstranite srčiku i stavite u pećnicu na 180 °C pola sata. U međuvremenu na maslinovom ulju pirjajte sjeckani luk na laganoj vatri pola sata, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte oguljene pečene rajčice, začinite solju i šećerom, kuhajte dalje na laganoj vatri da tekućina reducira.

02

Posebno narežite luk na listiće, popržite i umiješajte u gotovu šalšu. Teleći file narežite na 8 medaljona, posolite i ispecite na maslinovom ulju. Medaljone poslužite uz umak od rajčice.

Za dodatnu gustoću umaka možete koristiti pelate ili sjeckanu rajčicu iz konzerve.​

podijeli

Proizvodi iz recepta