Teleća rolada s bademima, špinatom i đumbirom

sastojci

  • 2 kg telećih prsa
  • 80 ml maslinova ulja
  • 100 g špinata
  • 150 g kuhanog slanutka
  • 75 grama oguljenih badema
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 1 grančica ružmarina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Telećim prsima pažljivo odstranite rebra. Operite ih, dobro posušite i natrljajte solju i paprom s vanjske i unutarnje strane.

02

Špinat narežite na manje komade, kratko ga blanširajte u kipućoj slanoj vodi pa ga dobro ocijedite i rasporedite po mesu. Po špinatu pospite narezani vlasac.

03

U električnu sjeckalicu stavite češnjak, limunovu koricu, limunov sok, tri žlice maslinova ulja, đumbir, slanutak, bademe i smeđi šećer. Lagano usitnite kako biste dobili manje komadiće, ali pazite da ne usitnite previše da ne biste dobili pastu.

04

Dobivenu smjesu lagano rasporedite po špinatu. Pažljivo zamotajte meso u roladu i vežite kuharskim koncem.

05

Nadjevena teleća prsa stavite u odgovarajući lim za pečenje. Na njih stavite grančicu ružmarina, prelijte ostatkom ulja i pecite oko dva sata na temperaturi od 200 do 220°C.

06

Tijekom pečenja povremeno prelijevajte pečenku sokom od pečenja, a po potrebi i s malo tople vode da meso bude sočnije. Poslužite uz prilog po želji.

podijeli