Teleća koljenica s mladim krumpirom i povrćem pečena u peki sa salatom od rajčice s vlascem

sastojci

  • cca 1,8 do 2 kg stražnje teleće koljenice
  • 2 kg mladog krumpira
  • 3 kom mrkve
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 češnjaka
  • 500 g cherry rajčica
  • 1 vezica svježeg vlasca
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 300 g svinjske masti

Način pripreme

01

Teleću koljenicu operite i nasolite. Dodajte u posudu za pečenje crveni luk rezan na 4 dijela, svinjsku mast i po potrebi vode. Pecite u peki na 200 °C jedan sat uz povremeno okretanje.

02

Mladi krumpir dobro operite, prepolovite, mrkvu narežite na veće komade, dodajte češnjak u komadu, posolite i nakon sat vremena dodajte kod koljenice. Pecite još sat vremena dok meso ne bude mekano, a krumpiri pečeni.

03

Za salatu cherry rajčice operite, narežite, posipajte sitno sjeckanim vlascem, posolite krupnom solju i zalijte maslinovim uljem.

Nemate li klasičnu peku, koristite onu električnu.

podijeli