Teleća koljenica s mladim krumpirom i povrćem pečena u peki sa salatom od rajčice s vlascem
sastojci
- cca 1,8 do 2 kg stražnje teleće koljenice
- 2 kg mladog krumpira
- 3 kom mrkve
- 2 glavice crvenog luka
- 3 češnjaka
- 500 g cherry rajčica
- 1 vezica svježeg vlasca
- 100 ml maslinovog ulja
- 300 g svinjske masti
Način pripreme
01
Teleću koljenicu operite i nasolite. Dodajte u posudu za pečenje crveni luk rezan na 4 dijela, svinjsku mast i po potrebi vode. Pecite u peki na 200 °C jedan sat uz povremeno okretanje.
02
Mladi krumpir dobro operite, prepolovite, mrkvu narežite na veće komade, dodajte češnjak u komadu, posolite i nakon sat vremena dodajte kod koljenice. Pecite još sat vremena dok meso ne bude mekano, a krumpiri pečeni.
03
Za salatu cherry rajčice operite, narežite, posipajte sitno sjeckanim vlascem, posolite krupnom solju i zalijte maslinovim uljem.
Nemate li klasičnu peku, koristite onu električnu.