Tajlandski marinirani ražnjići
sastojci
- 600 g pilećeg filea
- 2-3 čili papričice
- 1 žlica nasjeckanog lista korijandra
- 1 limeta
Za marinadu:
- 1 žličica mljevenog kima
- 1 žličica korijandra u prahu
- 0.5 žličice mljevenog cimeta
- 0.5 žličice kurkume u prahu
- 1 žličica šećera
- 1 žličica naribane limunove korice
- 1 žlica limunove trave
- 2 žlice soka od limete
- 75 ml ulja
Način pripreme
Pileći file očistite i narežite na kocke.
Za marinadu dobro izmiješajte kim, korijandar, cimet, kurkumu, šećer i limunovu koricu. Smjesu dodajte narezanoj piletini i dobro promiješajte.
Tako pripremljene kockice piletine nanižite na štapiće za ražnjiće, nakapajte po njima sok od limete, prelijte ih uljem, poklopite i pustite da odstoje oko 1 sat.
Marinirane ražnjiće pecite na zagrijanom roštilju sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Pečene ražnjiće stavite u posudu, pospite nasjeckanom čili papričicom i korijandrom pa poslužite s kriškama limete.