Tajlandski marinirani ražnjići

sastojci

  • 600 g pilećeg filea
  • 2-3 čili papričice
  • 1 žlica nasjeckanog lista korijandra
  • 1 limeta

Za marinadu:

  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 žličica korijandra u prahu
  • 0.5 žličice mljevenog cimeta
  • 0.5 žličice kurkume u prahu
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 1 žlica limunove trave
  • 2 žlice soka od limete
  • 75 ml ulja

Način pripreme

01

Pileći file očistite i narežite na kocke.

02

Za marinadu dobro izmiješajte kim, korijandar, cimet, kurkumu, šećer i limunovu koricu. Smjesu dodajte narezanoj piletini i dobro promiješajte.

03

Tako pripremljene kockice piletine nanižite na štapiće za ražnjiće, nakapajte po njima sok od limete, prelijte ih uljem, poklopite i pustite da odstoje oko 1 sat.

04

Marinirane ražnjiće pecite na zagrijanom roštilju sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

05

Pečene ražnjiće stavite u posudu, pospite nasjeckanom čili papričicom i korijandrom pa poslužite s kriškama limete.

podijeli

Proizvodi iz recepta