Tagliatelle s morskim plodovima
sastojci
- 400 g tagliatella verde (zeleni široki rezanci)
- 500 g dagnji
- 500 g repova kozica
- 200 g crvenog luka
- 500 g mini rajčica
- 3-4 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 100 ml maslinova ulja
- sol
- nekoliko listića svježeg bosiljka
Način pripreme
01
Na pola maslinova ulja pirjajte sjeckani crveni luk, kad uvene dodajte češanj sjeckanog češnjaka. U međuvremenu odvojite 400 g rajčica, zarežite ih na vrhu u križ, kratko blanširajte da se kožica počne odvajati, ogulite i narežite na kockice.
02
Rajčice dodajte na luk, posolite i kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta da se umak zgusne. Kuhajte tagliatelle u dosta posoljene vode.
03
U drugoj posudi na preostalom maslinovom ulju popecite dagnje i kozice, dodajte češnjak narezan na listiće, podlijte bijelim vinom, kuhajte da alkohol reducira, dodajte šalšu, prokuhajte, dodajte tagliatelle i preostale rajčice narezane na četvrtine, okrenite i maknite s vatre. Dodajte listiće svježeg bosiljka i poslužite.
Dagnje koje se nisu otvorile, bacite.