sastojci

  • 400 g tagliatella verde (zeleni široki rezanci)
  • 500 g dagnji
  • 500 g repova kozica
  • 200 g crvenog luka
  • 500 g mini rajčica
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • nekoliko listića svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Na pola maslinova ulja pirjajte sjeckani crveni luk, kad uvene dodajte češanj sjeckanog češnjaka. U međuvremenu odvojite 400 g rajčica, zarežite ih na vrhu u križ, kratko blanširajte da se kožica počne odvajati, ogulite i narežite na kockice.

02

Rajčice dodajte na luk, posolite i kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta da se umak zgusne. Kuhajte tagliatelle u dosta posoljene vode.

03

U drugoj posudi na preostalom maslinovom ulju popecite dagnje i kozice, dodajte češnjak narezan na listiće, podlijte bijelim vinom, kuhajte da alkohol reducira, dodajte šalšu, prokuhajte, dodajte tagliatelle i preostale rajčice narezane na četvrtine, okrenite i maknite s vatre. Dodajte listiće svježeg bosiljka i poslužite.

Dagnje koje se nisu otvorile, bacite.

podijeli