sastojci

  • 400 g tagliatella
  • 400 g fileta lososa
  • 80 g mini rajčica
  • 60 g baby špinata
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 60 ml maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 60 g sira Grana Padano
  • sol
  • 1-2 listića bosiljka

Način pripreme

01

Tagliatelle kuhajte u slanoj vodi. Losos narežite na kocke, posolite i ispecite na maslinovom ulju. Izvadite losos iz tave pa u istu tavu dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko ga popržite samo da zabijeli.

02

Dodajte grubo rezani špinat, promiješajte, dodajte tagliatelle iz lonca u kojem su se kuhale, prelijte vrhnjem, promiješajte i ugasite vatru. Raspodijelite u tanjure, dodajte polovice rajčice, tanke ploške sira dobivene pomoću guljača, listić bosiljka i poslužite.

Vrhnje nemojte kuhati jer će povećati masnoću jela, dovoljno je samo da ga poveže. Špinat također nije potrebno kuhati, dovoljno ga je popariti u tavi, ostat će lijepe boje i nutritivno vrijedan.

podijeli

Proizvodi iz recepta