
Tagliatelle s lososom i špinatom
sastojci
- 400 g tagliatella
- 400 g fileta lososa
- 80 g mini rajčica
- 60 g baby špinata
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 60 ml maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- 60 g sira Grana Padano
- sol
- 1-2 listića bosiljka
Način pripreme
Tagliatelle kuhajte u slanoj vodi. Losos narežite na kocke, posolite i ispecite na maslinovom ulju. Izvadite losos iz tave pa u istu tavu dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko ga popržite samo da zabijeli.
Dodajte grubo rezani špinat, promiješajte, dodajte tagliatelle iz lonca u kojem su se kuhale, prelijte vrhnjem, promiješajte i ugasite vatru. Raspodijelite u tanjure, dodajte polovice rajčice, tanke ploške sira dobivene pomoću guljača, listić bosiljka i poslužite.
Vrhnje nemojte kuhati jer će povećati masnoću jela, dovoljno je samo da ga poveže. Špinat također nije potrebno kuhati, dovoljno ga je popariti u tavi, ostat će lijepe boje i nutritivno vrijedan.
Proizvodi iz recepta
