SVJEŽE PROLJETNE ROLICE S POVRĆEM I UMAKOM OD KIKIRIKIJA

sastojci

  • 8 rižinih papira
  • 200 g rižinih rezanaca
  • 150 g mrkve
  • 150 g krastavca
  • 100 g paprike
  • 100 g avokada
  • 100 g tofua
  • 50 g svježeg špinata
  • 30 g svježeg korijandra
  • 30 g svježe metvice
  • 50 g prženog kikirikija
  • 5 g sezama

Umak od kikirikija:

  • 100 ml kokosovog mlijeka
  • 50 g maslaca od kikirikija
  • 30 ml umaka od soje
  • 20 ml rižinog octa
  • 10 ml soka limete
  • 5 g smeđeg šećera
  • 5 g čilija u prahu

Način pripreme

01

Rižine rezance skuhajte prema uputama na pakiranju, zatim ih ocijedite i ohladite. Mrkvu, krastavac, papriku i avokado narežite na tanke trakice. Tofu narežite na tanke prutiće pa ih kratko pržite u suhoj tavi.

02

Rižin papir kratko umočite u mlaku vodu da omekša. Na sredinu papira stavite list špinata, nekoliko trakica povrća, tofu, korijandar i metvicu. Dodajte malo rižinih rezanaca i pospite prženim kikirikijem. Pažljivo zarolajte papir tako da rubove preklopite prema unutra. Postupak ponovite s preostalim sastojcima.

03

Za umak od kikirikija pomiješajte sve sastojke u maloj posudi i miješajte dok ne postane glatka smjesa. Poslužite rolice s umakom i pospite sezamom prije posluživanja.

podijeli