SVJEŽE PROLJETNE ROLICE S POVRĆEM I UMAKOM OD KIKIRIKIJA
sastojci
- 8 rižinih papira
- 200 g rižinih rezanaca
- 150 g mrkve
- 150 g krastavca
- 100 g paprike
- 100 g avokada
- 100 g tofua
- 50 g svježeg špinata
- 30 g svježeg korijandra
- 30 g svježe metvice
- 50 g prženog kikirikija
- 5 g sezama
Umak od kikirikija:
- 100 ml kokosovog mlijeka
- 50 g maslaca od kikirikija
- 30 ml umaka od soje
- 20 ml rižinog octa
- 10 ml soka limete
- 5 g smeđeg šećera
- 5 g čilija u prahu
Način pripreme
01
Rižine rezance skuhajte prema uputama na pakiranju, zatim ih ocijedite i ohladite. Mrkvu, krastavac, papriku i avokado narežite na tanke trakice. Tofu narežite na tanke prutiće pa ih kratko pržite u suhoj tavi.
02
Rižin papir kratko umočite u mlaku vodu da omekša. Na sredinu papira stavite list špinata, nekoliko trakica povrća, tofu, korijandar i metvicu. Dodajte malo rižinih rezanaca i pospite prženim kikirikijem. Pažljivo zarolajte papir tako da rubove preklopite prema unutra. Postupak ponovite s preostalim sastojcima.
03
Za umak od kikirikija pomiješajte sve sastojke u maloj posudi i miješajte dok ne postane glatka smjesa. Poslužite rolice s umakom i pospite sezamom prije posluživanja.