Svinjski but s povrćem i rižom


sastojci

  • 500 g svinjskog buta narezanog na trakice
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mrkva narezane na trakice
  • 1 stabljika poriluka narezane na kolutove
  • cvijetovi brokule od 1 manje stabljike
  • 200 g narezanih zelenih mahuna
  • 1 crvena paprika narezana na trakice
  • 250 g basmati riže dugog zrna
  • 300 ml jabučnog soka
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 1 žlica kineske mješavine pet začina
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Zakuhajte posoljenu vodu u dubljoj posudi pa stavite kuhati basmati rižu prema uputstvu na pakiranju (otprilike 20 minuta). Dok se riža kuha operite i narežite meso i povrće.

02

Nekoliko minuta prije nego se skuha riža u woku ili dubljoj tavi dobro zagrijte ulje pa stavite kratko pržiti svinjski but izrezan na tanke trakice i češnjak. Nakon toga dodajte povrće pa pržite još 3-4 minute.

03

U manjoj posudi pomiješajte sok od jabuke s pireom od rajčice i kineskom mješavinom začina pa sve ulijte u wok i kuhajte s mesom I povrćem još par minuta.

04

ocijedite kuhanu rižu pa u zdjelicu ili tanjur stavite rižu, podlijte je sa umakom od soka od jabuke i rajčice pa na rižu stavite povrće i meso. Uz ovo jelo poslužite dobro rashlađeni Traminac.

podijeli

Proizvodi iz recepta