Svinjska rebra iz pećnice s umakom od meda

Ukupno trajanje
150
Min
min

sastojci

  • 2 kg svinjskih rebara
  • 1-2 žličice soli
  • 0.5 žličice papra u zrnu
  • 0.5 žličice sušenog origana
  • 2 grančice timijana
  • 2 lovorova lista
  • 2 žlice soja umaka
  • 50 ml vinskog octa
  • 2 žlice BBQ umaka ili kečapa
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 2 žlice meda
  • 3 žlice ulja

Način pripreme

01

Rebra posolite, natrljajte origanom, stavite meso u posudu i dodajte papar u zrnu, lovor, timijan, soja umak i vinski ocat. Meso utrljajte u marinadu i ostavite u hladnjaku preko noći.

02

Meso izvadite iz marinade, posušite i ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi, zatim stavite u lim za pečenje, dodajte ulje i prekrijte aluminijskom folijom. Stavite u pećnicu i pecite 2 sata na 150 °C. Izvadite iz pećnice i uklonite foliju. U zdjelici pomiješajte BBQ umak, češnjak u granulama i med pa time premažite rebra, vratite ih u pećnicu i pecite još 10 – 15 minuta na 200 °C.

Nakon pečenja meso ostavite da malo odleži i odmori prije rezanja i posluživanja.​

podijeli

Proizvodi iz recepta