Svinjska rebra iz pećnice s umakom od meda
sastojci
- 2 kg svinjskih rebara
- 1-2 žličice soli
- 0.5 žličice papra u zrnu
- 0.5 žličice sušenog origana
- 2 grančice timijana
- 2 lovorova lista
- 2 žlice soja umaka
- 50 ml vinskog octa
- 2 žlice BBQ umaka ili kečapa
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 2 žlice meda
- 3 žlice ulja
Način pripreme
Rebra posolite, natrljajte origanom, stavite meso u posudu i dodajte papar u zrnu, lovor, timijan, soja umak i vinski ocat. Meso utrljajte u marinadu i ostavite u hladnjaku preko noći.
Meso izvadite iz marinade, posušite i ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi, zatim stavite u lim za pečenje, dodajte ulje i prekrijte aluminijskom folijom. Stavite u pećnicu i pecite 2 sata na 150 °C. Izvadite iz pećnice i uklonite foliju. U zdjelici pomiješajte BBQ umak, češnjak u granulama i med pa time premažite rebra, vratite ih u pećnicu i pecite još 10 – 15 minuta na 200 °C.
Nakon pečenja meso ostavite da malo odleži i odmori prije rezanja i posluživanja.