Svinjetina s toplom salatom od mahuna
sastojci
- 1 kg svinjske plećke bez kosti
- sol,, svježe mljeveni papar, šareni papar u zrnu, ružmarin, mažuran
- 40 g svinjske masti
- 600 g zelenih mahuna
- 150 g ljubičastog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 limeta
- sol
Način pripreme
Meso narežite na četiri podjednaka komada. Sitno nasjeckajte listiće ružmarina i mažurana, pomiješajte sa solju i grubo mljevenim paprom. Natrljajte meso mješavinom začina i ostavite da se marinira 2-3 sata.
Marinirano meso stavite u lim za pečenje, dodajte mast, pecite na 190 °C oko 40 minuta.
Mahune skuhajte u slanoj vodi. Luk narežite i popecite na maslinovom ulju, posolite i dodajte ocijeđene mahune, promiješajte.
Dodajte pečenu svinjetinu, začinite šarenim paprom, poslužite uz kriške limete.
Ako nemate pri ruci svježih listića ružmarina i mažurana, poslužite se sušenim začinima koje prije toga malo zdrobite u mužaru.