Svinjetina s toplom salatom od mahuna

sastojci

  • 1 kg svinjske plećke bez kosti
  • sol,, svježe mljeveni papar, šareni papar u zrnu, ružmarin, mažuran
  • 40 g svinjske masti
  • 600 g zelenih mahuna
  • 150 g ljubičastog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 limeta
  • sol

Način pripreme

01

Meso narežite na četiri podjednaka komada. Sitno nasjeckajte listiće ružmarina i mažurana, pomiješajte sa solju i grubo mljevenim paprom. Natrljajte meso mješavinom začina i ostavite da se marinira 2-3 sata.

02

Marinirano meso stavite u lim za pečenje, dodajte mast, pecite na 190 °C oko 40 minuta.

03

Mahune skuhajte u slanoj vodi. Luk narežite i popecite na maslinovom ulju, posolite i dodajte ocijeđene mahune, promiješajte.

04

Dodajte pečenu svinjetinu, začinite šarenim paprom, poslužite uz kriške limete.

Ako nemate pri ruci svježih listića ružmarina i mažurana, poslužite se sušenim začinima koje prije toga malo zdrobite u mužaru.

podijeli

Proizvodi iz recepta