sastojci

  • 1 kg srdela
  • 300 g luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 300 g usitnjenih pelata
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 svježa crvena papričica
  • 1 svježa zelena papričica
  • 10 svježih listova bosiljka
  • 200 g riže
  • 4 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

01

Srdele očistite i posušite. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Na zagrijanom maslinovom ulju pržite luk dok ne omekša, dodajte češnjak pa čim zamiriše dodajte i vino, a zatim i usitnjene pelate te kuhajte 10 minuta.

02

Dodajte srdele, narezane papričice, peršinov list i bosiljak pa sve kuhajte još 15-ak minuta.

03

Po potrebi tijekom kuhanja u brudet dodajte i malo vode. Dok se brudet kuha, skuhajte rižu prema uputama na ambalaži.

Brudet tijekom kuhanja nemojte miješati već samo u nekoliko navrata lagano protresite posudu.​

podijeli

Proizvodi iz recepta