Srdele na brudet
sastojci
- 1 kg srdela
- 300 g luka
- 3 režnja češnjaka
- 300 g usitnjenih pelata
- 100 ml bijelog vina
- 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
- 1 svježa crvena papričica
- 1 svježa zelena papričica
- 10 svježih listova bosiljka
- 200 g riže
- 4 žlice maslinovog ulja
Način pripreme
Srdele očistite i posušite. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Na zagrijanom maslinovom ulju pržite luk dok ne omekša, dodajte češnjak pa čim zamiriše dodajte i vino, a zatim i usitnjene pelate te kuhajte 10 minuta.
Dodajte srdele, narezane papričice, peršinov list i bosiljak pa sve kuhajte još 15-ak minuta.
Po potrebi tijekom kuhanja u brudet dodajte i malo vode. Dok se brudet kuha, skuhajte rižu prema uputama na ambalaži.
Brudet tijekom kuhanja nemojte miješati već samo u nekoliko navrata lagano protresite posudu.