Sporo pečena juneća rebra

Ukupno trajanje
360
Min
min

sastojci

  • 1.5 kg junećih rebara
  • 0.5 šalice soja sosa
  • 0.5 šalice junećeg temeljca
  • 0.25 šalice smeđeg šećera
  • 3 režnja češnjaka
  • 1.5 cm svježeg đumbira
  • 1 žličica sezamova ulja
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg čilija
  • 2 žlice nasjeckanog korijandra ili peršina
  • 1 žlica sezama za posipanje

Način pripreme

01

Prvo dobro operite pa posušite juneća rebra. Narežite ih na manje komade. Očistite češnjak i narežite ga na sitno. Ogulite korijen svježeg đumbira pa ga naribajte na sitni ribež. Svježu čili papričicu očistite od sjemenki pa je narežite na sitno. Zagrijte juneći temeljac pa odvojite ½ šalice za pripremu marinade. U dubljoj zdjeli pomiješajte soja sos, goveđi temeljac, smeđi šećer, češnjak, đumbir, sezamovo ulje i ljute papričice. Sada u marinadu stavite nasječena juneća rebra pa ih dobro promiješajte da se oblože marinadom. Ostavite rebra u hladnjak da se mariniraju na sat vremena ili preko noći. 

02

Uzmite veću posudu za pečenje s poklopcem, stavite u nju marinirana rebra i prelijte ih gore s ostatkom marinade. Poklopite posudu i stavite sve peći 5-6 sati u zagrijanu pećnicu na 120°C ili dok meso ne otpada s kostiju. Ako vam je umak prerijedak, pomiješajte 2 žlice gustina i 1/4 šalice vode, dodajte u umak i pecite još 10-15 minuta. Poslužite s nasjeckanim korijandrom ili peršinom i pospite sezamom po želji. Uz marinirana sporo pečena juneća rebra možete poslužiti pečeni krumpir koji ste dodali zadnjih sat vremena pečenja mesa.

podijeli

Proizvodi iz recepta