Španjolski Migas s kobasicama i povrćem

sastojci

  • 450 g tvrdog kruha
  • 6 češanja češnjaka
  • 70 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 crvena paprika
  • 2 začinjene kobasice (Chorizo)
  • 100 g slanine
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Kruh star nekoliko dana izrežite na komade. Potopite ga u hladnu vodu, a zatim dobro ocijedite tako da rukama istisnete višak tekućine. Koru maknite, a sredinu izmrvite.

02

U zagrijanu tavu na 4 žlice maslinova ulja stavite zgnječen češnjak, popržite ga i izvadite, a u tavu stavite narezanu slaninu i na ploške narezanu kobasicu. Pržite ih dok ne počnu poprimati tamnu boju po rubovima pa ih izvadite i ostavite sa strane. Na zagrijano ulje stavite papriku narezanu na štapiće i kratko je pržite. Potom dodajte krušne mrvice i pržite kao croutone, da izvana bude hrskavo, a iznutra mekano. Vratite sve u tavu, posolite, popaprite i ulijte malo vode da se jelo kuha. Pirjajte na srednje jakoj temperaturi oko 15 minuta, uz miješanje.

03

Poslužite toplo i posuto nasjeckanim korijandrom.

Postoje razne inačice ovog recepta, a bobice grožđa vrlo su čest sastojak

podijeli