Španjolski Migas s kobasicama i povrćem
sastojci
- 450 g tvrdog kruha
- 6 češanja češnjaka
- 70 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 crvena paprika
- 2 začinjene kobasice (Chorizo)
- 100 g slanine
- sol
- papar
Način pripreme
Kruh star nekoliko dana izrežite na komade. Potopite ga u hladnu vodu, a zatim dobro ocijedite tako da rukama istisnete višak tekućine. Koru maknite, a sredinu izmrvite.
U zagrijanu tavu na 4 žlice maslinova ulja stavite zgnječen češnjak, popržite ga i izvadite, a u tavu stavite narezanu slaninu i na ploške narezanu kobasicu. Pržite ih dok ne počnu poprimati tamnu boju po rubovima pa ih izvadite i ostavite sa strane. Na zagrijano ulje stavite papriku narezanu na štapiće i kratko je pržite. Potom dodajte krušne mrvice i pržite kao croutone, da izvana bude hrskavo, a iznutra mekano. Vratite sve u tavu, posolite, popaprite i ulijte malo vode da se jelo kuha. Pirjajte na srednje jakoj temperaturi oko 15 minuta, uz miješanje.
Poslužite toplo i posuto nasjeckanim korijandrom.
Postoje razne inačice ovog recepta, a bobice grožđa vrlo su čest sastojak