Špageti u kremastom umaku
sastojci
- 300 g špageta
- 50 ml maslinova ulja
- 500 g pilećeg filea
- 2 češnja češnjaka
- nekoliko listova kadulje
- 200 g mladog špinata
- 400 ml vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
Način pripreme
Špagete skuhajte u blago posoljenoj vodi pa ih procijedite i ostavite sa strane.
U tavi na dobro zagrijanom maslinovu ulju pržite piletinu narezanu na medaljone do zlatnožute boje. Pred sam kraj prženja piletini dodajte kadulju, kratko pržite pa dodajte na veće komade narezani špinat i protisnuti češnjak.
Pržite još 1 - 2 minute, posolite, popaprite, podlijte s malo vode i zalijte vrhnjem za kuhanje.
Kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Po potrebi posolite.
Dodajte špagete, dobro promiješajte, maknite s vatre i poslužite.