sastojci

  • 300 g špageta
  • 50 ml maslinova ulja
  • 500 g pilećeg filea
  • 2 češnja češnjaka
  • nekoliko listova kadulje
  • 200 g mladog špinata
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Špagete skuhajte u blago posoljenoj vodi pa ih procijedite i ostavite sa strane.

02

U tavi na dobro zagrijanom maslinovu ulju pržite piletinu narezanu na medaljone do zlatnožute boje. Pred sam kraj prženja piletini dodajte kadulju, kratko pržite pa dodajte na veće komade narezani špinat i protisnuti češnjak.

03

Pržite još 1 - 2 minute, posolite, popaprite, podlijte s malo vode i zalijte vrhnjem za kuhanje.

04

Kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Po potrebi posolite.

05

Dodajte špagete, dobro promiješajte, maknite s vatre i poslužite.

podijeli