sastojci

  • 400 g špageta (br. 5)
  • 250 g svjetlozelenih tikvica
  • 40 g peršinova lista
  • 80 g neljuštenih badema
  • 20 g sira Grana Padano
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 20 g Dijon senfa
  • 10 g soli

Način pripreme

01

Špagete stavite kuhati u posoljenu vodu. Za pesto, natrgajte listiće peršina, dodajte narezane bademe, ribani Grana Padano, zgnječeni češnjak, sol i malo maslinovog ulja.

02

Miksajte štapnim mikserom dodajući preostalo ulje (60 ml) u tankom mlazu. Na kraju u pesto umiješajte dijon senf.

03

Tikvicu guljačem za povrće narežite na trake, popržite ih minutu na maslinovom ulju, dodajte ocijeđene špagete, zamiješajte, na vrh dodajte pesto i poslužite.

Bademe prije dodavanja u pesto možete lagano prepržiti na suhoj tavici.

podijeli