Špageti s tikvicom i pestom
sastojci
- 400 g špageta (br. 5)
- 250 g svjetlozelenih tikvica
- 40 g peršinova lista
- 80 g neljuštenih badema
- 20 g sira Grana Padano
- 1 češanj češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- 20 g Dijon senfa
- 10 g soli
Način pripreme
01
Špagete stavite kuhati u posoljenu vodu. Za pesto, natrgajte listiće peršina, dodajte narezane bademe, ribani Grana Padano, zgnječeni češnjak, sol i malo maslinovog ulja.
02
Miksajte štapnim mikserom dodajući preostalo ulje (60 ml) u tankom mlazu. Na kraju u pesto umiješajte dijon senf.
03
Tikvicu guljačem za povrće narežite na trake, popržite ih minutu na maslinovom ulju, dodajte ocijeđene špagete, zamiješajte, na vrh dodajte pesto i poslužite.
Bademe prije dodavanja u pesto možete lagano prepržiti na suhoj tavici.