Špageti s tartufima u blagom kremastom umaku

sastojci

  • 350 g špageta
  • 100 g maslaca
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 20 g tartufa
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 0.5 žličice sušenog bosiljka
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • grubo mljeveni papar
  • sol

Način pripreme

01

Špagete skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom.

02

U većoj tavi rastopite maslac, dodajte vrhnje, tanko narezane tartufe, bosiljak, timijan, vino, malo soli i papra. Dobiveni umak možete obogatiti sa 100 g svježeg kajmaka.

03

Kad zavri, umiješajte kuhane špagete i dobro promiješajte. Poslužite odmah.

Ako želite, pospite jelo naribanim parmezanom.

podijeli

Proizvodi iz recepta