Sočno i hrskavo carsko meso s prilogom od jabuka

sastojci

  • 1 kg carskog mesa
  • 50 ml ulja
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • nekoliko listića kadulje
  • sol
  • papar

Za prilog od jabuka

  • 2 jabuke (oko 500 g)
  • 1 žlica limunovog soka
  • 50 g maslaca
  • 50 ml konjaka
  • 0.25 žličice mljevenog cimeta
  • 1 žlica šećera
  • sol

Način pripreme

01

Carsko meso lagano posolite, popaprite, dobro natrljajte i premažite uljem. Premjestite ga u namašćen lim za pečenje, dodajte listiće kadulje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta.

02

Nakon toga foliju maknite, meso podlijte i nastavite ga peći. Tijekom pečenja meso podlijevajte umakom od pečenja. Pecite dok meso ne dobije lijepu hrskavu kožicu.

03

Jabuke ogulite, očistite, narežite na manje komade i nakapajte limunovim sokom. 

04

U tavicu na rastopljeni maslac stavite jabuke, pospite ih šećerom i prstohvatom soli pa ih na laganoj vatri pirjajte dok ne omekšaju. Pospite ih cimetom, prelijte konjakom i još pirjajte 2 minute. 

05

Pečeno meso poslužite s pireom i prilogom od jabuka.

Umjesto jabuka na isti način možete pripremiti kruške.​

podijeli

Proizvodi iz recepta