Sočni kotleti


sastojci

  • 1 kg janjećih kotleta
  • 2 žlice meda
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 žličice mljevene dimljene paprike
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Kotlete operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite ih, popaprite i pržite u većoj tavi na dobro zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 2 minute. Izvadite ih sa strane, a u tavu dodajte bijelo vino, lagano miješajte pola minute pa uklonite s vatre.

02

Preostalu tekućinu prebacite u manju posudu pa umiješajte med, mljevenu papriku i češnjak u prahu. Dobivenom mješavinom dobro premažite kotlete pa ih posložite u dublju posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.

03

Prekrijte folijom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.

04

Potom uklonite foliju i pecite još 15 - 20 minuta ili dok meso ne dobije lijepu boju. Pečene kotlete poslužite uz prilog po želji

Na isti način možete pripremiti svinjske ili teleće kotlete

podijeli

Proizvodi iz recepta