Sočni kotleti
sastojci
- 1 kg janjećih kotleta
- 2 žlice meda
- 50 ml maslinova ulja
- 50 ml bijelog vina
- 2 žličice mljevene dimljene paprike
- 2 žličice češnjaka u prahu
- sol
- papar
Način pripreme
Kotlete operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite ih, popaprite i pržite u većoj tavi na dobro zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 2 minute. Izvadite ih sa strane, a u tavu dodajte bijelo vino, lagano miješajte pola minute pa uklonite s vatre.
Preostalu tekućinu prebacite u manju posudu pa umiješajte med, mljevenu papriku i češnjak u prahu. Dobivenom mješavinom dobro premažite kotlete pa ih posložite u dublju posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
Prekrijte folijom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
Potom uklonite foliju i pecite još 15 - 20 minuta ili dok meso ne dobije lijepu boju. Pečene kotlete poslužite uz prilog po želji
Na isti način možete pripremiti svinjske ili teleće kotlete