
Sočna rebra s grila
sastojci
- 1.4 kg svinjskih rebara (već narezanih)
Za marinadu:
- 1 žlica smeđeg šećera
- 3 žličice mljevene crvene paprike
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica mljevenog crnog papra
- 150 ml vode
Za umak:
- 80 g luka
- 3 žlice ulja
- 2 češnja češnjaka
- 20 g pancete
- 1 žličica smeđeg šećera
- 300 ml svijetlog piva
- 1 žličica tabasca
- 200 ml pasirane rajčice
Način pripreme
U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Zajedno pomiješajte smeđi šećer, crvenu papriku, češnjak u prahu i papar. Pola količine začina dobro utrljajte sa svih strana na rebra na foliji. Foliju zatvorite prvo po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite. Kroz otvoreni dio ulijte 75 ml vode, pa i taj kraj folije dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina mogla unutra cirkulirati.
Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
Dok se meso marinira, pripremite umak. Sitno nasjeckani luk i pancetu pržite u tavi na ulju do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak, smeđi šećer i zalijte pivom. Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i tabasco te još kratko kuhajte.
Pripremljene pakete s mesom pecite na grilu 45 - 60 minuta na srednjoj vatri. Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na gril i pecite na slabijoj vatri 10 - 15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.
Meso poslužite s preostalim umakom, a možete ga posuti i svježim nasjeckanim začinima.
Proizvodi iz recepta
