Složenac s tortiljama i mljevenom junetinom

sastojci

  • 1 kg mljevene junetine
  • 1 glavica luka
  • 400 g SPAR Natur*pur pelata
  • prstohvat mljevenog kima
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 8 SPAR tortilja od pšeničnog i kukuruznog brašna
  • 100 g ribanog sira
  • 30 g meksičkog začina za enchilade
  • 100 g zelene jalapeño papričice,
  • po želji

Način pripreme

01

U velikoj tavi pirjajte luk i junetinu dok ne poprimi lijepu smeđu boju. Posolite, popaprite i umiješajte rajčicu, pustite da zavrije, smanjite vatru i pirjajte poklopljeno 5 minuta.

02

Začin za enchilade otopite u 100 ml vode i ulijte u mesni umak. Pirjajte još 10-ak minuta na laganoj vatri.

03

Dno posude za pečenje dobro namastite.

04

Tortilje nadijevajte umakom i slažite preklopljene na pola.

05

Ostatkom umaka prelijte tortilje, dodajte ribani sir, pokrijte i pecite na 220 °C 15 minuta.

podijeli