Složenac s tikvom i orasima

sastojci

  • 800 g mljevene svinjetine
  • 200 g mladog luka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 30 g svinjske masti
  • 700 g tikve
  • 500 ml mlijeka
  • 10 g bučinih koštica
  • 150 g oraha
  • sol, papar

Način pripreme

01

Nasjeckajte mladi luk i češnjak, odvojite malo zelenog dijela luka za dekoraciju jela. Orahe grubo narežite.

02

Pirjajte na masti luk, kad uvene dodajte češnjak, popržite minutu, dodajte meso, začinite solju i paprom, miješajte odvajajući kuhačom meso da ne nastanu grudice, a meso se karamelizira. U međuvremenu ogulite tikvu, odstranite koštice, narežite na kocke i skuhajte u mlijeku.

03

Koštice buče tostirajte u tavi i sitno nasjeckajte.

04

Pećnicu zagrijte na 200 °C.

05

Tikvu ocijedite, zgnječite u pire, posolite i umiješajte sjeckane koštice.

06

U posudu za pečenje rasporedite meso, pokrijte pireom od tikve, pospite orasima i zapecite u pećnici 8 minuta. Ukrasite sjeckanim zelenim perima mladog luka i poslužite.

podijeli