Složenac s tikvom i orasima
sastojci
- 800 g mljevene svinjetine
- 200 g mladog luka
- 1-2 češnja češnjaka
- 30 g svinjske masti
- 700 g tikve
- 500 ml mlijeka
- 10 g bučinih koštica
- 150 g oraha
- sol, papar
Način pripreme
01
Nasjeckajte mladi luk i češnjak, odvojite malo zelenog dijela luka za dekoraciju jela. Orahe grubo narežite.
02
Pirjajte na masti luk, kad uvene dodajte češnjak, popržite minutu, dodajte meso, začinite solju i paprom, miješajte odvajajući kuhačom meso da ne nastanu grudice, a meso se karamelizira. U međuvremenu ogulite tikvu, odstranite koštice, narežite na kocke i skuhajte u mlijeku.
03
Koštice buče tostirajte u tavi i sitno nasjeckajte.
04
Pećnicu zagrijte na 200 °C.
05
Tikvu ocijedite, zgnječite u pire, posolite i umiješajte sjeckane koštice.
06
U posudu za pečenje rasporedite meso, pokrijte pireom od tikve, pospite orasima i zapecite u pećnici 8 minuta. Ukrasite sjeckanim zelenim perima mladog luka i poslužite.