Složenac od tikvica
sastojci
- 800 g tikvica
- 200 g mladog luka
- 50 g krušnih mrvica
- 30 g peršina + list
- 40 g maslaca
- sol, šareni papar
- 4 jaja
- 200 g grčkog jogurta
- 200 g milerama
- 100 g ribanog gauda sira
Način pripreme
01
Tikvice narežite na kolute. Nasjeckajte mladi luk i peršin. Razmutite jaja s mileramom i jogurtom, začinite solju, umiješajte ribanu gaudu.
02
Posudu za pečenje premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, stavite na dno pola mješavine jaja , poslažite kolute tikvica, pecite na 180°c 10 minuta.
03
Tikvice narežite na kolute. Nasjeckajte mladi luk i peršin. Razmutite jaja s mileramom i jogurtom, začinite solju, umiješajte ribanu gaudu.
04
Posudu za pečenje premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, stavite na dno pola mješavine jaja , poslažite kolute tikvica, pecite na 180°c 10 minuta.
05
Izvadite iz pećnice, prelijte ostatkom jaja, pospite mladim lukom i peršinom, začinite svježe mljevenim šarenim paprom, vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta.