Složenac od tikvica

sastojci

  • 800 g tikvica
  • 200 g mladog luka
  • 50 g krušnih mrvica
  • 30 g peršina + list
  • 40 g maslaca
  • sol, šareni papar
  • 4 jaja
  • 200 g grčkog jogurta
  • 200 g milerama
  • 100 g ribanog gauda sira

Način pripreme

01

Tikvice narežite na kolute. Nasjeckajte mladi luk i peršin. Razmutite jaja s mileramom i jogurtom, začinite solju, umiješajte ribanu gaudu.

02

Posudu za pečenje premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, stavite na dno pola mješavine jaja , poslažite kolute tikvica, pecite na 180°c 10 minuta.

03

Tikvice narežite na kolute. Nasjeckajte mladi luk i peršin. Razmutite jaja s mileramom i jogurtom, začinite solju, umiješajte ribanu gaudu.

04

Posudu za pečenje premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, stavite na dno pola mješavine jaja , poslažite kolute tikvica, pecite na 180°c 10 minuta.

05

Izvadite iz pećnice, prelijte ostatkom jaja, pospite mladim lukom i peršinom, začinite svježe mljevenim šarenim paprom, vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta.

podijeli