sastojci

  • 800 g junetine od plećke ili vrata
  • 800 g ljubičastog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 500 g paprike
  • 10 g mljevene slatke paprike
  • 2 g mljevene ljute paprike
  • 60 g svinjske masti
  • 200 ml crnog vina
  • 1 l mesnog temeljca
  • 1 – 2 feferona po želji
  • sol, papar
  • 1 list lovora
  • 1 grančica ružmarina

Način pripreme

01

Meso narežite na kocke, posolite, ostavite da se marinira dok sjeckate povrće. Popecite meso sa svih strana na svinjskoj masti, odložite sa strane. 

02

Odvojite 5 – 6 listića ružmarina, sitno nasjeckajte i tostirajte na istoj masnoći, zatim dodajte sjeckani luk i pirjajte pola sata pomalo podlijevajući temeljcem. Na luk dodajte obje mljevene paprike, upržite, vratite meso, dodajte sitno sjeckani češnjak i svježu papriku narezanu na trakice, dodajte list lovora, feferon (cijeli ili sjeckani, ovisi o ljutini koju želite), podlijte vinom i nastavite pirjati. 

03

Kad alkohol ispari, nastavite kuhati podlijevajući temeljcem dok meso ne omekša. Provjerite okus, začinite svježe mljevenim paprom i poslužite. 

podijeli