Skirt odrezak s vrućim tortiljama i šalšom od avokada
sastojci
- 4 goveđa skirt odreska (odležana)
- 8 kom tortilja
- 1 limeta
- 4 ljute zelene papričice
- sol, papar
Šalša od avokada:
- 2 avokada
- 1-2 ljute papričice
- 100 g crvenog luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 limeta
- 0.5 vezice korijandera
- 80 ml maslinova ulja
Način pripreme
Avokado prepolovite, odstranite košticu i ogulite. Pola avokada blendajte uz dodatak soka limete, sjeckanih listića korijandera i sjeckanog češnjaka. Dodajte polovicu sjeckanog avokada i sjeckanog luka, ljute papričice po želji. Na kraju umiješajte maslinovo ulje u tankom mlazu do željene kremoznosti šalše.
Za well done pečen odrezak (kao na slici) meso pecite 4 minute sa svake strane, okrenite meso bočno i popecite da se zatvore pore.
Meso ostavite na toplom 2 – 3 minute da se sokovi stabiliziraju, začinite ga solju i po želji paprom, pokapajte maslinovim uljem.
Zagrijte tortilje, dodajte skirt odrezak narezan na ploške, jednu zelenu papričicu i poslužite uz krišku limete i šalšu od avokada.
U šalšu od avokada možete dodati i svježe ili sušene cherry rajčice.