skirt odrezak s tortiljama i salsom od avokada
Copyright (c) 2017 casanisa/Shutterstock. No use without permission.

Skirt odrezak s vrućim tortiljama i šalšom od avokada

sastojci

  • 4 goveđa skirt odreska (odležana)
  • 8 kom tortilja
  • 1 limeta
  • 4 ljute zelene papričice
  • sol, papar

Šalša od avokada:

  • 2 avokada
  • 1-2 ljute papričice
  • 100 g crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 limeta
  • 0.5 vezice korijandera
  • 80 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Avokado prepolovite, odstranite košticu i ogulite. Pola avokada blendajte uz dodatak soka limete, sjeckanih listića korijandera i sjeckanog češnjaka. Dodajte polovicu sjeckanog avokada i sjeckanog luka, ljute papričice po želji. Na kraju umiješajte maslinovo ulje u tankom mlazu do željene kremoznosti šalše.

02

Za well done pečen odrezak (kao na slici) meso pecite 4 minute sa svake strane, okrenite meso bočno i popecite da se zatvore pore.

03

Meso ostavite na toplom 2 – 3 minute da se sokovi stabiliziraju, začinite ga solju i po želji paprom, pokapajte maslinovim uljem.

04

Zagrijte tortilje, dodajte skirt odrezak narezan na ploške, jednu zelenu papričicu i poslužite uz krišku limete i šalšu od avokada.

U šalšu od avokada možete dodati i svježe ili sušene cherry rajčice.

podijeli