Šiš ćevap

sastojci

  • 1.2 kg mljevene teletine
  • 1-2 čili papričice
  • 1 prstohvat češnjaka u granulama
  • 100 ml mineralne vode
  • 1-2 žličice soli
  • papra po želji
  • 200 ml ulja za pečenje
  • 120 ml kečapa
  • 90 g majoneze
  • 1-2 grančice kopra
  • 3-4 lista zelene salate

Način pripreme

01

U mljeveno meso dodajte sol, papar, češnjak u granulama, sjeckanu papričicu i mineralnu vodu, izmiješajte. Pripremite 12 drvenih štapića, oblikujte oko štapića ćevap, pecite u tavi u nekoliko tura. Šiš ćevape poslužite uz kečap i majonezu kojoj ste dodali na vrh noža češnjaka u granulama. Dekorirajte listovima salate i grančicom kopra, poslužite.

Napravite od iste smjese šiš-okruglice i ispecite ih u pećnici poslagane na papiru za pečenje.

podijeli