Šiš ćevap
sastojci
- 1.2 kg mljevene teletine
- 1-2 čili papričice
- 1 prstohvat češnjaka u granulama
- 100 ml mineralne vode
- 1-2 žličice soli
- papra po želji
- 200 ml ulja za pečenje
- 120 ml kečapa
- 90 g majoneze
- 1-2 grančice kopra
- 3-4 lista zelene salate
Način pripreme
01
U mljeveno meso dodajte sol, papar, češnjak u granulama, sjeckanu papričicu i mineralnu vodu, izmiješajte. Pripremite 12 drvenih štapića, oblikujte oko štapića ćevap, pecite u tavi u nekoliko tura. Šiš ćevape poslužite uz kečap i majonezu kojoj ste dodali na vrh noža češnjaka u granulama. Dekorirajte listovima salate i grančicom kopra, poslužite.
Napravite od iste smjese šiš-okruglice i ispecite ih u pećnici poslagane na papiru za pečenje.