
Sekeli gulaš
sastojci
- 750 g svinjetine od buta
- 50 g mesnate pancete
- 4 glavice crvenog luka
- 4 režnja češnjaka
- 500 g narezanog kiselog kupusa
- 1 lovorov list
- 1 žlica slatke mljevene paprike
- 0.5 žlice kimla
- 0.5 litre juhe, temeljca
- papar u zrnu, sol, svježe mljeveni papar
Način pripreme
Svinjsko meso operite, posušite i narežite na kockice cca 3 cm.
Očistite crveni luk i češnjak te ih sitno nasjeckajte.
U dubljoj posudi popržite pancetu koju ste prethodno narezali na kockice pa dodajte sjeckani luk. Kad luk postane staklast dodajte meso te sve zajedno popirjate dok meso malo ne omekša.
Posolite, popaprite, dodajte mljevenu papriku i češnjak, isprani narezani kiseli kupus i ostale začine. Sve zalijte povrtnim temeljcem i kad prokuha, smanjite vatru i poklopljeno pirjajte oko sat i pol.
Kao prilog možete poslužiti kuhani krumpir posut sitno narezanim peršinom.
Proizvodi iz recepta
