Rolice od svinjskog buta
sastojci
- 4 x 150 g svinjske šnicle od buta
- 4 šnite kulena
- 200 g svježeg sira
- glatko brašno
- 1 žličica mljevene crvene slatke paprike
- svježe začinsko bilje (peršin, bosiljak, kadulja)
- pire od rajčice
- 2 žlice ajvara
- 3 suhe šljive
- 1 glavica crvenog luka
- 100 ml bijelog suhog vina
- povrtni temeljac
- 25 g maslaca
- 2 žlice suncokretova ulja
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Šnicle što tanje istucite batom za meso. Svaku šniclu malo posolite i popaprite, premažite svježim sirom i stavite šnitu kulena. Šnicle zarolajte, krajeve spojite čačkalicom i uvaljajte ih u brašno.
U velikoj tavi istopite maslac, dodajte malo ulja i stavite peći šnicle dok nisu ravnomjerno pečene sa svih strana. Izvadite šnicle na tanjur i u tavu stavite još malo maslaca i ulja pa dodajte sitno sjeckani crveni luk. Kada luk omekša dodajte crvenu mljevenu papriku pa podlijte bijelim vinom. Pojačajte vatru da alkohol ispari pa dodajte suhe šljive i pasiranu rajčicu. Pržite nekoliko minuta pa umiješajte začinsko bilje i podlijte povrtnim temeljcem. Nakon što umak prokuha vratite u njega svinjske rolice. Smanjite temperaturu i pustite da se kuha dok meso potpuno ne omekša.
Dok se meso kuha u finom umaku vi možete pripremiti prilog. Naš prijedlog je da to bude kuhana basmati riža ili fini pire krumpir. Uz to uvijek odlično ide i miješana zelena salata.