Rolani svinjski vrat
sastojci
- 1.6 kg svinjskog vrata bez kosti
- sol
- šareni papar
- nekoliko grančica svježeg ružmarina i timijana
- 500 ml piva
- 40 g svinjske masti
- 1 limun
Način pripreme
Meso razrežite dva puta da biste dobili što tanji pravokutnik. Najprije meso razrežite s desne strane, ali ne do kraja i otvorite na lijevu stranu, zatim deblju sredinu razrežite s lijeve strane i otvorite na desno.
Odvojite nekoliko listića ružmarina i timijana, sitno nasjeckajte.
Meso posolite, začinite svježe mljevenim paprom i pospite začinskim travama, zarolajte, zavežite kuhinjskim koncem.
Posudu za pečenje premažite svinjskom mašću, stavite roladu, prelijte pivom i pecite sat vremena na 100 °C. Povisite temperaturu na 130 °C i nastavite peći još 60 minuta. Treći sat pecite na 180 °C do željene boje, najmanje 30 minuta.
Kad je gotovo, ostavite da se meso stabilizira 15 minuta, zatim odstranite konac, narežite i poslužite uz kriške limuna.