Rolani svinjski vrat

sastojci

  • 1.6 kg svinjskog vrata bez kosti
  • sol
  • šareni papar
  • nekoliko grančica svježeg ružmarina i timijana
  • 500 ml piva
  • 40 g svinjske masti
  • 1 limun

Način pripreme

01

Meso razrežite dva puta da biste dobili što tanji pravokutnik. Najprije meso razrežite s desne strane, ali ne do kraja i otvorite na lijevu stranu, zatim deblju sredinu razrežite s lijeve strane i otvorite na desno.

02

Odvojite nekoliko listića ružmarina i timijana, sitno nasjeckajte.

03

Meso posolite, začinite svježe mljevenim paprom i pospite začinskim travama, zarolajte, zavežite kuhinjskim koncem.

04

Posudu za pečenje premažite svinjskom mašću, stavite roladu, prelijte pivom i pecite sat vremena na 100 °C. Povisite temperaturu na 130 °C i nastavite peći još 60 minuta. Treći sat pecite na 180 °C do željene boje, najmanje 30 minuta.

05

Kad je gotovo, ostavite da se meso stabilizira 15 minuta, zatim odstranite konac, narežite i poslužite uz kriške limuna.

podijeli