Rolani svinjski odresci s povrcem

Rolani svinjski odresci s povrćem


sastojci

  • 800 g odrezaka svinjskog buta (12 kom)
  • 60 g senfa
  • 100 g šunke
  • 100 g sira
  • 12 kiselih krastavaca
  • 40 g svinjske masti
  • sol, papar
  • 450 g mješavine zamrznutog povrća za francusku salatu
  • 150 g zamrznutih zelenih mahuna
  • 50 g maslaca
  • 1-2 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Svinjske odreske rastucite i posolite. S jedne strane premažite senfom, na senf stavite plošku šunke i pospite naribanim sirom, na to stavite kiseli krastavac, zarolajte i učvrstite čačkalicom. U tavi zagrijte masnoću, zapecite rolice s obje strane, poklopite i pecite na laganoj vatri do kraja.

02

Povrće blanširajte u kipućoj slanoj vodi, ocijedite i začinite maslacem. Rolice pospite s malo svježe mljevenog papra, dodajte povrće, ukrasite peršinom i poslužite.

Soku koji je ostao nakon pečenja mesa dodajte malo vrhnja za kuhanje pa napravite umak za meso.

podijeli

Proizvodi iz recepta