
Rolani svinjski odresci s povrćem
sastojci
- 800 g odrezaka svinjskog buta (12 kom)
- 60 g senfa
- 100 g šunke
- 100 g sira
- 12 kiselih krastavaca
- 40 g svinjske masti
- sol, papar
- 450 g mješavine zamrznutog povrća za francusku salatu
- 150 g zamrznutih zelenih mahuna
- 50 g maslaca
- 1-2 grančice svježeg peršina
Način pripreme
Svinjske odreske rastucite i posolite. S jedne strane premažite senfom, na senf stavite plošku šunke i pospite naribanim sirom, na to stavite kiseli krastavac, zarolajte i učvrstite čačkalicom. U tavi zagrijte masnoću, zapecite rolice s obje strane, poklopite i pecite na laganoj vatri do kraja.
Povrće blanširajte u kipućoj slanoj vodi, ocijedite i začinite maslacem. Rolice pospite s malo svježe mljevenog papra, dodajte povrće, ukrasite peršinom i poslužite.
Soku koji je ostao nakon pečenja mesa dodajte malo vrhnja za kuhanje pa napravite umak za meso.
Proizvodi iz recepta
