sastojci

  • 800 g kotleta bez kosti (laks kare)
  • 250 g pancete
  • sol, papar po želji
  • 40 g svinjske masti
  • 100 ml bijelog vina
  • 30 g ledenog maslaca
  • 200 g krumpira
  • 200 g mrkve
  • 150 g zelenih mahuna
  • 150 g očišćenog graška
  • 80 g maslaca
  • 1-2 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Meso narežite na odreske i istucite između 2 komada prozirne folije.

02

Donju foliju posolite da meso izvana bude slano (iznutra će slanost dati panceta).

03

Pancetu narežite na tanke ploške i na svaki odrezak stavite 2 – 3 ploške, zarolajte i učvrstite čačkalicom.

04

Meso pecite na svinjskoj masti 3 minute sa svake strane, najbolje u tavi od gusa ili nekoj koju možete staviti u pećnicu, zatim stavite u pećnicu na 200 °C 8 – 10 minuta.

05

Krumpir i mrkvu ogulite i narežite na kockice veličine 2 cm, a mahune narežite na dužinu 3 – 4 cm. Zakipite i posolite vodu za povrće, najprije stavite kuhati krumpir, nakon 5 minuta dodajte mrkvu, kuhajte 10 minuta pa dodajte mahune, nastavite kuhati 5 – 6 minuta i na kraju dodajte grašak, kuhajte još 2 – 3 minute, ocijedite i začinite maslacem.

06

Kada se meso ispeklo, izvadite tavu iz pećnice, meso odložite sa strane, tavu stavite na vatru, podlijte bijelim vinom i lagano kuhačom dižite karamel da se otopi. Kad je vino reduciralo, maknite s vatre i umiješajte listiće ledenog maslaca. U sredinu svakog tanjura  stavite tri rolice mesa, prelijte umakom od pečenja, okolo stavite kuhano povrće, dekorirajte peršinom i poslužite.

Za izradu ovog recepta možete koristiti i teleće šnicle te pileće filee.​

podijeli

Proizvodi iz recepta