rolana janjetina s ruzmarinom i sjemenkama

Rolana janjetina s ružmarinom i sjemenkama komorača

sastojci

  • 1.5 kg janjeće plećke
  • 5-6 češanja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 100 ml bijelog vina

Nadjev:

  • 50 g maslaca
  • 50 g sira Grana Padano
  • 50 g krušnih mrvica
  • 20 g sjemenki komorača + 20 g za posipanje
  • 150 g svježega kravljeg sira
  • sol
  • 2 grančice svježeg ružmarina

Način pripreme

01

Janjećoj plećki uklonite kost, hrskavice i masnoću. Dobiveni komad mesa rastvorite i po potrebi stanjite nožem. Posolite s obje strane. Smiksajte 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka s 20 ml maslinova ulja te time premažite meso.

02

Sitno nasjeckajte 20 g sjemenki komorača i 2 – 3 listića ružmarina. Razradite svježi sir i maslac, posolite i dodajte naribani sir Grana Padano, mrvice i mješavinu komorača. Dobivenim nadjevom premažite meso i zarolajte.

03

Roladu stavite u mesarsku mrežicu i ugurajte grančicu ružmarina. Stavite u posudu za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pospite sjemenkama komorača.

04

Oko mesa stavite još 2 – 3 češnja češnjaka, podlijte bijelim vinom te pecite na 180 °C oko 1 sat i 15 minuta. Ukrasite svježim ružmarinom i poslužite.

Mesna rolada odlično će se slagati s njokima ili rižom.

podijeli

Proizvodi iz recepta