Rolana janjetina s ružmarinom i sjemenkama komorača
sastojci
- 1.5 kg janjeće plećke
- 5-6 češanja češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- 100 ml bijelog vina
Nadjev:
- 50 g maslaca
- 50 g sira Grana Padano
- 50 g krušnih mrvica
- 20 g sjemenki komorača + 20 g za posipanje
- 150 g svježega kravljeg sira
- sol
- 2 grančice svježeg ružmarina
Način pripreme
Janjećoj plećki uklonite kost, hrskavice i masnoću. Dobiveni komad mesa rastvorite i po potrebi stanjite nožem. Posolite s obje strane. Smiksajte 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka s 20 ml maslinova ulja te time premažite meso.
Sitno nasjeckajte 20 g sjemenki komorača i 2 – 3 listića ružmarina. Razradite svježi sir i maslac, posolite i dodajte naribani sir Grana Padano, mrvice i mješavinu komorača. Dobivenim nadjevom premažite meso i zarolajte.
Roladu stavite u mesarsku mrežicu i ugurajte grančicu ružmarina. Stavite u posudu za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pospite sjemenkama komorača.
Oko mesa stavite još 2 – 3 češnja češnjaka, podlijte bijelim vinom te pecite na 180 °C oko 1 sat i 15 minuta. Ukrasite svježim ružmarinom i poslužite.
Mesna rolada odlično će se slagati s njokima ili rižom.