sastojci

  • 600 g pečenog odojka
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 250 g svježih gljiva
  • 200 g brokule
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1 češanj češnjaka
  • 40 g pinjola
  • prstohvat naribanog muškatnog oraščića
  • sol
  • bijeli papar

Za salatu:

  • 100 g mrkve
  • 50 g rukule
  • 100 g tikvica
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice bijelog aceta balsamica
  • 0.5 žlice sitno nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Pinjole popržite u suhoj tavi do lijepe zlatne boje. 

02

Brokulu operite, razdvojite na cvjetiće, kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite. 

03

Gljive narežite na veće komade i popržite na dobro zagrijanom maslinovu ulju do lijepe zlatne boje. Lagano ih posolite, pospite bijelim paprom i pola količine poprženih pinjola, dodajte kuhanu brokulu, pospite naribanim muškatnim oraščićem i lagano izmiješajte. 

04

Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu 35 x 30 cm. Po rubu tijesta rasporedite pripremljeni nadjev i zarolajte u roladu. 

05

Stavite je u posudu za pečenje obloženu namašćenim papirom za pečenje, lagano je premažite razrađenim kiselim vrhnjem. Pecite 25 – 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C. 

06

Pečenu roladu malo ohladite, a zatim narežite i poslužite. 

07

Mrkvu i tikvice dobro očistite, operite i naribajte na tanje duže rezance. Pomiješajte ih s očišćenom opranom rokulom. 

08

Salatu posolite, popaprite, prelijte maslinovim uljem i acetom, pospite nasjeckanim peršinom pa dobro izmiješajte. 

09

Pečenu narezanu roladu poslužite s pečenim odojkom uz pripremljenu salatu posutu preostalim poprženim pinjolima.

Narezani odojak prije posluživanja možete kratko peći na dobro zagrijanoj grill tavi na malo maslinova ulja.

podijeli

Proizvodi iz recepta