Rolada s odojkom i salatom od rukole
sastojci
- 600 g pečenog odojka
- 250 g lisnatog tijesta
- 250 g svježih gljiva
- 200 g brokule
- 2 žlice maslinova ulja
- 100 g kiselog vrhnja
- 1 češanj češnjaka
- 40 g pinjola
- prstohvat naribanog muškatnog oraščića
- sol
- bijeli papar
Za salatu:
- 100 g mrkve
- 50 g rukule
- 100 g tikvica
- 4 žlice maslinova ulja
- 3 žlice bijelog aceta balsamica
- 0.5 žlice sitno nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Način pripreme
Pinjole popržite u suhoj tavi do lijepe zlatne boje.
Brokulu operite, razdvojite na cvjetiće, kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
Gljive narežite na veće komade i popržite na dobro zagrijanom maslinovu ulju do lijepe zlatne boje. Lagano ih posolite, pospite bijelim paprom i pola količine poprženih pinjola, dodajte kuhanu brokulu, pospite naribanim muškatnim oraščićem i lagano izmiješajte.
Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu 35 x 30 cm. Po rubu tijesta rasporedite pripremljeni nadjev i zarolajte u roladu.
Stavite je u posudu za pečenje obloženu namašćenim papirom za pečenje, lagano je premažite razrađenim kiselim vrhnjem. Pecite 25 – 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C.
Pečenu roladu malo ohladite, a zatim narežite i poslužite.
Mrkvu i tikvice dobro očistite, operite i naribajte na tanje duže rezance. Pomiješajte ih s očišćenom opranom rokulom.
Salatu posolite, popaprite, prelijte maslinovim uljem i acetom, pospite nasjeckanim peršinom pa dobro izmiješajte.
Pečenu narezanu roladu poslužite s pečenim odojkom uz pripremljenu salatu posutu preostalim poprženim pinjolima.
Narezani odojak prije posluživanja možete kratko peći na dobro zagrijanoj grill tavi na malo maslinova ulja.