Rolada od teletine punjena lješnjacima, đumbirom i peršinom
sastojci
- 1.2 kg telećih prsa bez kosti
- 200 g mljevenih lješnjaka
- 30 g đumbira
- 50 g peršina + list
- 3 grančice ružmarina
- pola vezice vlasca
- 40 g ribanca
- 100 ml maslinova ulja
- sol i papar, po želji
Način pripreme
Meso raširite, provjerite da nema komadića hrskavice i malo posolite s obje strane.
Za nadjev pomiješajte mljevene lješnjake, nasitno naribani đumbir, nasitno nasjeckani peršin, nekoliko listića nasjeckanog ružmarina, malo nasjeckanog vlasca, ribanac i 60 ml maslinova ulja, a ako želite, i papar. Meso premažite nadjevom, zarolajte, omotajte kuhinjskim koncem i zavežite pa stavite u posudu za pečenje. Dodajte grančicu ružmarina i prelijte uljem pa pecite 80 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kada se meso ispeče, ostavite ga 20 minuta da se stabilizira. Poslužite uz grančicu svježeg ružmarina s prilogom po želji.
Đumbir će ovom jelu dati pikantan okus.