Rolada od teletine punjena lješnjacima, đumbirom i peršinom


sastojci

  • 1.2 kg telećih prsa bez kosti
  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 30 g đumbira
  • 50 g peršina + list
  • 3 grančice ružmarina
  • pola vezice vlasca
  • 40 g ribanca
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol i papar, po želji

Način pripreme

01

Meso raširite, provjerite da nema komadića hrskavice i malo posolite s obje strane.

02

Za nadjev pomiješajte mljevene lješnjake, nasitno naribani đumbir, nasitno nasjeckani peršin, nekoliko listića nasjeckanog ružmarina, malo nasjeckanog vlasca, ribanac i 60 ml maslinova ulja, a ako želite, i papar. Meso premažite nadjevom, zarolajte, omotajte kuhinjskim koncem i zavežite pa stavite u posudu za pečenje. Dodajte grančicu ružmarina i prelijte uljem pa pecite 80 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kada se meso ispeče, ostavite ga 20 minuta da se stabilizira. Poslužite uz grančicu svježeg ružmarina s prilogom po želji.

Đumbir će ovom jelu dati pikantan okus.

podijeli

Proizvodi iz recepta