Rolada od purećih prsa

sastojci

  • pureća prsa u komadu (800 g-1 kg)
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice ulja
  • 200 g slanine
  • 350 g šampinjona
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 0.5 žličice dimljene paprike
  • 0.5 žličice timijana
  • 0.5 žličice đumbira
  • 1 žlica teriyaki umaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 200 g sira trapista
  • 0.25 žličice šarenog papra
  • 2-3 lovorova lista
  • zvjezdasti anis
  • 0.5 čaše bijelog vina

Način pripreme

01

Pureća prsa pažljivo razrežite tako da dobijete veliki, tanji komad, lagano ga potucite batom za meso, premažite senfom i uljem, zarolajte i stavite sa strane.

02

Pripremite nadjev. Na zagrijanu tavu stavite slaninu narezanu na kockice i pržite na umjerenoj vatri dok slanina ne postane hrskava. Slaninu izvadite na tanjurić, a na tavi, na preostaloj masnoći, popržite nasjeckani luk. Kada luk omekša, izvadite ga sa strane, a u tavu stavite sitnije narezane šampinjone i pržite ih dok ne dobiju lijepu boju. Pećnicu zagrijte na 200 °C.

03

U zdjeli pomiješajte pripremljenu prženu slaninu, luk i gljive. Kada se sve malo ohladi, dodajte jaje, protisnuti češnjak, peršinov list, krušne mrvice i začinite dimljenom paprikom, timijanom, đumbirom, solju, paprom i teriyaki umakom te dobro promiješajte. Puretinu raširite na papiru za pečenje, posolite i popaprite s obje strane.

04

Na unutarnju stranu koju ste namazali senfom sada nanesite nadjev, na jedan kraj stavite sir narezan na deblje štapiće i zarolajte meso. Povežite roladu kuhinjskom špagom i skupa s papirom stavite u dublju posudu za pečenje, dodajte šareni papar, zvjezdasti anis, lovorov list i malo bijelog vina.

05

Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, a zatim smanjite temperaturu na 170 °C, posudu poklopite i pecite još 45 minuta (po potrebi tijekom pečenja dodajte još tekućine). Maknite poklopac pa pecite još par minuta na jakoj vatri, da se meso izvana ljepše zapeče.

Meso izvadite na tanjur, pokrijte ga aluminijskom folijom i ostavite da tako odmori barem 15 minuta prije rezanja i posluživanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta