Rolada od krumpirova tijesta sa špinatom
sastojci
Sastojci za tijesto:
- 800 g žućkastog, brašnastog krumpira
- 250 g oštroga brašna
- 1 jaje
- 40 g maslaca
- sol
Sastojci za nadjev:
- 500 g špinata
- 80 g + 60 g istarskog miješanog sira Špin
- 1 jaje
- 50 ml maslinova ulja
Način pripreme
Krumpire skuhajte i odmah ogulite i protisnite. Dodajte brašno i omekšani maslac, potom jaje i sol pa zamijesite tijesto.
Špinat blanširajte u slanoj vodi pa ga ocijedite i sitno nasjeckajte. Potom ga blago posolite, začinite maslinovim uljem i dodajte 80 g naribanog sira i jaje pa promiješajte.
Tijesto položite na prozirnu foliju i razvaljajte na debljinu 6 - 8 mm. Stavite nadjev na dvije trećine površine tijesta i zarolajte pomoću folije i zamotajte ga kao bombon, a zatim omotajte aluminijskom folijom i kuhajte poklopljeno 20 minuta. Ohladite, odmotajte i narežite. Zagrijte u tavi ili pećnici preliveno maslacem i pokriveno aluminijskom folijom. Pecite 6 - 8 minuta na 150 – 160 °C. Poslužite uz mini rajčice, posuto ribanim sirom.
Roladu nemojte odmotavati dok je vruća; lakše ćete je poslužiti ako je prije narežete pa tek onda zagrijete.